selamat datang

Saturday, 9 July 2011

syuke syuki

KarNivaL Vespa Gua MusaNG

wahhhhhhhh.....berubah...lg....maka sempot lg lah aq.....hehehe....ni adalah mto saen aq....nama dio epin....@ ore panggil dewo....sep2 keppa d kg aq...cku 5....hahahaha....gmbr ni amk pg td.......9/7/2011....hahaha...masa ni get ready nak berkonvoi g karnivak kat gua muse.....pg2 lg................akan bersambung.......ado kijo jap......

Tuesday, 7 June 2011

nakal suam-suam

haha...nilah gambr gila2 aq.......aq ni pendiam ckit....tapi nakal x tentu hala tuju.....

ku TeLaH Di Kejar MaTlAmAt

kawan-kawan bunyinya macam pelik jea an...hehe....tapi itulah realitinya mengenai diriku ....hakhak....aq terpaksa berubah dari sekarang.....untuk menentukan kehidupan aq 5 tahun akan datang....setelah bertindak dari sekarang.....so bekerjalah tok mencapai semua itu...hehe....aq masih berpegang dengan kami punya slogan
HARI INI SATU PENGHARAPAN,ESOK SATU PERJUANGAN LUSA SATU KEMENANGAN.....JUMPA ANDA DI TEROWONG KEJAYAAN......HEBATTTTTTT........wah meletop g2 slogan.....bagai nak rabak......slogan itulah aq dengar hari2 semasa ku di seminar.....kerna setiap ucapan itu adalah doa moga di makbulkan oleh sang pencipta.......aq nak share ckit ngan korang.....bisnes yang aq buat niey semudah
A.ahli
B.belajar
C.cerita
D.duplikasi

haha...gabungan keempat elemen ini......menjanjikan 1 transformasi kepada diri kita untuk berjaya..........

Saturday, 16 April 2011

perkongsian cerita....

Assalamualaikum….salam sejahtera dan salam hebat untuk semua yang membaca dan menziarahi blog saya…alhamdulilah..saya masih diberi kesempatan untuk menulis pada waktu ini walaupun masa saya semakin singkat dirasakan..maklum la dah nak final exam untuk semester2 ni..huhu..takut gak ni…sebab sekarang saya makin sibuk…kena bahagikan masa untuk belajar, assignment, meeting@discussion, berprogram, berpesatuan dan ber bisnes..huhu..tapi setakat ni bleh bahagikan masa lagi walaupun agak sibuk..tapi kesibukan ini bagi saya bukan halangan..kalau saya tak sibuk  dan banyak masa terluang..saya tau, dan saya pasti yang saya akan membuang masa dengan perkara yang tak berfaedah atau pun keje saya duduk dalam bilik dan tido…huhu..(sekarang saya wat bisnes sebagai kerja part time saya..alhamdulillah ada hasilnye..hehe…walaupun bru peringkat permulaan..)
Ingin saya kongsikan pengalaman sepanjang saya kerja part time ni..bukan setakat saya dapat duit..bagi saya duit bukan keutamaan saya sekarang ni..tapi self development dan pengalaman itu yang lebih penting..kebolehan kita bercakap dihadapan orang ramai..keberanian kita untuk keluar dari zon yang selesa dengan mencabar diri sendiri melakukan sesuatu yang luar biasa atau mencube sesuatu yang baru yang kita tidak tahu keupayaan diri kita..(jika kita tidak mencube sekarang sampai bile-bile pun kita tak tau dimana tahap keupayaan kita..)..serta ketabahan dan kesabaran kita dalam menerima kritikan, penolakan dan apa-apa sahaja perkara negatif di sekitar kita…kerana ia akan menjadi anjakan paradigma untuk kita terus berjaya dalam apa jua bidang yang kita ceburi..setuju atau tidak? Ini hanya pendapat saya…mungkin pendapat sahabat-sahabat berbeza..tapi saya percaya pendapat sahabat betul kerana ia bergantung pada individu itu sendiri..
Saya dapat pengalaman dan berjumpe dengan orang-orang yang telah berjaya..orang yang tidak pernah mengenal erti putus asa dan melakukan sesuatu kerja dengan bersungguh-sungguh…(semoga dengan kejayaan kalian memberi motivasi buat saya supaya mengikut jejak kalian)..jujur saya katakan..saya memang tidak berminat dengan bisnes..sama sekali tidak pernah terlintas di hati malahan dalam kotak fikiran saya juga ‘bisnes is not my taste’..(mungkin sebab saya tak brape pandai n minat subjek matematik kot..nak mengira tu lambat bebenor..aduyai..huhu)…lagipun family saya bukannya ada yang bukak kedai atau wat bisnes2 ni…
Di dalam Al-Quran juga Allah telah berfirman di dalam surah Al-Baqarah ayat 275 yang bermaksud : Allah telah menghalalkan berjual beli (berniaga) dan mengharamkan riba..saya juga berpegang pada hadis yang diriwayatkan bahawa 9/10 rezeki adalah dari perniagaan..dan di dalam sirah Rasulullah sallahhu alaihi wassalam juga telah terbukti bahawa bahawa Nabi Muhammad s.a.w. pernah berniaga semasa mudanya dan para sahabat juga ramai yang menceburi bidang ini juga sudah cukup menggalakkan kita semua untuk melakukannya. Entri ini sekadar perkongsian cerita..rase macam da lame sangat saya tak update...hehe
Wallahu A’lam...

Saturday, 2 April 2011

PeManDaNgAnKu SeLuAs LaUtAn

hahaha Ni 1 Lg Gmbr y diAmbl olh Jarum photgrApHers.....haha nI poSing SeCaRa x SenGaja....Tp lwa gak Gmbr Nie....bersaMa Dgn ApAi....hahaha idea dah x ada......MriLah idea.....Aq SbnRnyA X kreAtif sgt.....LaU CkiT2 BolEy La....:)
SeNtuHaN KrEaTif olEh faId MembuAtkn GmbR nie.....SedAp Di Pandang......Tp moDel DaLam Nie Pown MemaInkn Peranan juga......Bukan seKaDaR DuDuk SaJa.....N LenggaK Ke Langit jea...huHuHuHu....apApun lebih KuRg Cm @ LaH........
SaLaM SemUa buAt penggemar Blog...org KaTa x KenaL maka x Cinta..Jd InILah aq man..DuLu jiWaKu kosong...sekaRaNg daH Berisi...lau nak Tau....aqLah PeNggemar Skuter Besi buRuk (VESPA)....JiWaKu Mmg Disini...VeSpA Vs BundLe....NaK Tau DiMaNa Ada BunDlE mAkA D c2 aq Ada....Aq MinAt BeNdA nIe BukAn SeOrg...Aq Ada Grup....NamAnYa cuKup HeBat...Cm Org@nya jgk....."SYMDROMHELIA" ItuLah Kmi PunYa TrademArk.....hahahahaha....Aq RaSa SuNggUh TerGembRa KeraNa IniLah Hobi DaLaM KamuS HiDupkN......SeRupa Cm AnDa SemUa FaId...dgR GmBrNya,ApAi DgN InDiEnYa..SuHe DgN BolAnYa....Dan MaCm2 Lg LAh....